ماده 219 قانون ماليات های مستقیم درباره چیست؟

ماده 219 قانون ماليات ها

 

 

سازمان امور مالیاتی کشور بر اساس اختیاراتی که از ماده 219 قانون ماليات های مستقیم دارا می باشد و همچنین با توجه به تبصره 2 ماده 244، مسئولیت اداره امور و تشکیل هیئت های آن را به عهده دارد. در این خصوص و در باب شناسایی و تشخیص درآمد مشمول مالیات، ماده 219 قانون ماليات های مستقیم و آئین نامه اجرایی آن موجود می باشد که در ادامه مطلب به آن اشاره می گردد.

 

ماده 219 قانون ماليات های مستقیم :

 شناسایی و تشخیص درآمد مشمول مالیات، مطالبه و وصول مالیات موضوع این قانون به سازمان امور مالیاتی کشور محول می‌شود که به ‌موجب بند (‌الف) ماده (۵۹) قانون برنامه سوم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران ایجاد گردیده است. نحوه انجام دادن‌ تکالیف و استفاده از اختیارات و برخورداری از صلاحیت‌های هر یک از ماموران مالیاتی و اداره امور مالیاتی و همچنین ترتیبات اجرای احکام مقرر در‌این قانون به موجب آیین نامه‌ای خواهد بود که حداکثر ظرف مدت شش ماه پس از تصویب این قانون به پیشنهاد سازمان امور مالیاتی کشور، به تصویب‌وزیر امور اقتصادی و دارایی خواهد رسید.

 

تبصره 1 ماده 219 قانون ماليات های مستقیم :

سازمان امور مالیاتی کشور با اجرای طرح جامع مالیاتی و استفاده از فناوری اطلاعات و ارتباطات و روش های ماشینی (مکانیزه)، ترتیبات و رویه های اجرایی متناسب با آن شامل مواردی از قبیل ثبت نام، نحوه ارائه اظهارنامه، پرداخت مالیات، رسیدگی، مطالبه و وصول مالیات، ثبت اعتراضات مودیان، ابلاغ اوراق مالیاتی و تعیین ادارات امور مالیاتی ذی صلاح برای انجام موارد فوق را تعیین و اعلام می کند.

حکم این تبصره شامل مواعد قانونی مقرر در مورد تسلیم اظهارنامه، ثبت اعتراضات، ابلاغ اوراق مالیاتی و پرداخت مالیات نیست.

 

تبصره 2 ماده 219 قانون ماليات های مستقیم :

سازمان امور مالیاتی کشور مجاز است به ‌منظور تسهیل در انجام امور مالیاتی مودیان، قسمتی از فعالیت های خود به استثنای تشخیص و تعیین ماخذ مالیات، دادرسی مالیاتی و عملیات اجرایی وصول مالیات را به بخش غیر دولتی واگذار کند.

نحوه واگذاری و انجام دادن تکالیف طبق آئین نامه اجرایی است که توسط سازمان امور مالیاتی کشور تهیه می شود و ظرف مدت شش ماه از تاریخ لازم الاجرا شدن این قانون 1/1/1395 به تصویب وزیر امور اقتصادی و دارایی می رسد.

 

تبصره 3 ماده 219 قانون ماليات های مستقیم :

در تبصره (9) ماده (53)، ماده (86)، ماده (88)، تبصره (2) ماده (103)، تبصره (5) ماده (109)، ماده (126) و تبصره (2) ماده (143) عبارت “تا پایان ماه بعد” حسب مورد جایگزین عبارت های “ظرف ده روز”، “ظرف سی روز” و “منتهی ظرف سی روز” می شود.

 

ماده 219 قانون ماليات ها

ماده 219 قانون ماليات های مستقيم

 

آئین نامه اجرایی موضوع ماده 219 قانون ماليات های مستقیم :

یکی از مهم ترین و پر کاربرد ترین منابع مالیاتی کشور، آئین نامه اجرایی در مورد ماده ماده 219 قانون ماليات های مستقیم می باشد که هر حسابدار، حسابرس، مدیر مالی و یا حتی ممیز مالیاتی موظف به اطلاع از آن است.

در این آئین نامه که آخرین بار در نهم آذر ماه سال 1398 اصلاح و ابلاغ گردید، پایه ای ترین مفاهیم و اصول را در مورد قوانین مالیاتی ذکر می کند که در ادامه به شرح موارد آن پرداخته می شود.

 

موارد ذکر شده در آئین نامه:

این آئین نامه دارای 6 فصل مجزا می باشد که در زیر به سرفصل فصول اشاره شده است و شما می توانید فایل کامل آن را از طریق لینک دانلود، دریافت نمایید.

  1. فصل اول، کلیات
  2. فصل دوم، ماموران مالیاتی
  3. فصل سوم، شناسایی مودیان و فعالیت های اقتصادی
  4. فصل چهارم، رسیدگی و تشخیص
  5. فصل پنجم، مطالبه و وصول
  6. فصل ششم، سایر مقررات

 

 

پیشنهاد می کنیم، مقاله مالیات بر درآمد منابع مختلف را مطالعه کنید

>
آموزش صفر تا صد نرم افزار هلو
آموزش انواع ثبت های حسابداری
آموزش کاربرد اکسل در حسابداری
آموزش صفر تا صد نرم افزار رافع
آموزش حسابدار تا مدیر مالی
سریعترین راه ورود به بازار کار حسابداری

رمز عبورتان را فراموش کرده‌اید؟

ثبت کلمه عبور خود را فراموش کرده‌اید؟ لطفا شماره همراه یا آدرس ایمیل خودتان را وارد کنید. شما به زودی یک ایمیل یا اس ام اس برای ایجاد کلمه عبور جدید، دریافت خواهید کرد.

بازگشت به بخش ورود

کد دریافتی را وارد نمایید.

بازگشت به بخش ورود

تغییر کلمه عبور

تغییر کلمه عبور

حساب کاربری من

سفارشات

مشاهده سفارش

سبد خرید