معافیت مالیاتی بر درآمد اجاره

 

 

همان طور که سیاست های دولت از اقتصاد مبتنی بر نفت به سوی درآمدهای ناشی از مالیات پیش می رود، توجه دولت به درآمدهای مالیاتی و نقش آنها در تامین هزینه های دولت بیشتر شده است. یکی از بخش های مورد توجه دولت، وصول مالیات از اجاره املاک تجاری، اداری، مسکونی و غیره است. از آنجا که اجاره بها انواع گوناگونی دارد که هر کدام متفاوت از دیگری است. قوانین و معافیت های مالیاتی هر کدام نیز با دیگری فرق دارد. اگر شما هم می خواهید معافیت های مالیاتی حاکم بر اجاره بها اعم از اجاره ملک مسکونی، تجاری، اداری، مغازه، اشخاص حقیقی و غیره بیشتر آشنا شوید تا پایان مقاله ما را همراهی کنید.

 

ملک شخصی به چه ملکی می گویند؟

بر اساس قوانین اداره مالیاتی کانادا هر ملکی که مورد استفاده برای سکونت افراد خانواده‌ مودی قرار گیرد؛ ملک شخصی محسوب می شود. بنابراین چنانچه شما مالک یک خانه؛ ویلا و… هستید و در آن زندگی می‌کنید، می‌توانید آنرا بعنوان محل سکونت اعلام کنید.

تعیین و اعلام محل سکونت خود به CRA دارای اهمیت بسزایی برای برنامه‌ ریزی های آتی دارد زیرا شما را در استفاده از معافیت‌ های مالیاتی مشخص شده در هنگام فروش کمک می کند.

 

 

 

پیشنهاد می‌شود مقاله بخشنامه معافیت مالیاتی را مطالعه کنید

 

 

 

مالیات بر درآمد املاک اجاره ای:

موجرین در پایان هر سال تا 31 تیرماه سال بعد موظفند که اظهارنامه مالیاتی خود را پر کرده و آن را تسلیم کنند همچنین درصورت عدم پرداخت در موعد مقرر، مشمول جرائم مالیاتی می شوند.

 

 

معافیت مالیاتی بر درآمد اجاره

موارد معافیت های بر درآمد اجاره املاک:

معافیت مالیاتی برای درآمد اجاره باعث می شود که افراد تمایل اجاره دادن املاک خود را داشته باشند. در واقع این موضوع باعث کاهش هزینه‌های رهن و اجاره شده و موجب بهبود شرایط بازار مسکن خواهد شد.

 

1- معافیت زیر بنا:

اگر متراژ خانه مودی در تهران کمتر از 150 متر مربع، و در سایر شهر ها کمتر از 200 متر مربع باشد، آن ملک از پرداخت مالیات معاف است. که به آن، معافیت زیربنایی می گویند.

 

2- معافیت خانوادگی:

طبق قانون چنانچه واحد مسکونی مودی تحت اختیار یکی از اقوام درجه یک او قرار گرفته باشد، آن ملک از پرداخت مالیات معاف است.

فقط در صورتی ملزم به پرداخت مالیات می شود که ثابت شود بابت آن واحد مسکونی، مودی اجاره بها دریافت می کند.

مودی باید برای معافیت خانوادگی، واحد خود را در اختیار یکی از اقوام درجه یک یعنی پدر، مادر، خواهر، برادر، همسر، فرزند و یا اجداد و حتی افراد تحت تکفل قرار دهد.

 

نکته: مودی فقط می تواند یک واحد به هر یک از افراد نام برده بدهد. در صورتی که دو واحد در اختیار یک فرد قرار گیرد، یکی از آن ها مشمول پرداخت مالیات خواهد شد و دیگری از معافیت خانوادگی بهره مند می گردد.

 

3- معافیت بر اشتراک دریافت و پرداخت اجاره:

این نوع معافیت می گوید چنانچه مالک، واحد آپارتمانی خود را اجاره دهد و خودش در ملک دیگری مستاجر باشد، نیازی نیست مالیات کل واحد را پرداخت کند و فقط به میزان تفاوت اجاره ها مشمول قانون پرداخت مالیات می شود.

مثلا، فرض کنید مودی خانه خود را با شرایط 15 میلیون رهن و 2 میلیون اجاره به شخصی دیگر می دهد و ملک دیگری را به مبلغ 8 میلیون رهن و 1 میلیون و دویست هزار تومان برای سکونت خود اجاره کی کند.

براساس معافیتی که به او تعلق می گیرد می توان گفت تنها مبلغ تفاضل اجاره ها یعنی 7 میلیون رهن و 800 هزار تومان اجاره مشمول قانون پرداخت مالیات بر درآمد ملک خواهد شد.

 

4- اجاره تنها راه درآمد مودی:

افرادی که غیر از اجاره ملک هیچ گونه درآمد دیگری ندارند، طبق ماده 84 قانون مالیات های مستقیم، از پرداخت مالیات معاف می شوند. البته به خاطر بسپارید که چنانچه مبلغ اجاره دریافتی از سقف معافیت، بیشتر باشد، صاحب ملک موظف است طبق مقررات مالیات بر درآمد اجاره و مالیات مازاد اجاره دریافتی را پرداخت نماید.

 

نکته: چنانچه اثبات شود دریافت اجاره ملک، تنها راه درآمدی شخص صاحب ملک نبوده، یک برابر مالیات پرداختی نیز به عنوان جریمه به او تعلق می گیرد.

 

5- وجه نوسازی مالیات ندارد:

هرگاه مودی که صاحب ملک باشد، برای نوسازی یا بازسازی، اقدام به دریافت مبلغی از نهاد های دولتی یا نیمه دولتی کند، مشمول پرداخت مالیات نخواهند شد زیرا این مبالغ به عنوان درآمد ملک محسوب نمی شوند.

همچنین اگر این وجه در خصوص احداث ملک و یا غرامت ساخت در محل سکونت پرداخت شود، باز هم جزو درآمد ملک محسوب نمی گردد و معاف از مالیات خواهد بود.

 

6- معافیت مالیاتی در زمان تخلیه:

زمانی که صاحب ملک، واحد مسکونی خود را بفروشد و مهلت تخلیه ملک در سند انتقال درج شده باشد، طبق قانون، آن ملک تا 6 ماه از پرداخت مالیات بر درآمد اجاره معاف خواهد بود که این مدت فرصت تخلیه برای صاحب پیشین است.

 

7- میراث فرهنگی:

طبق قانون، چنانچه ملکی در آثار تاریخی و ملی ایران ثبت شده باشد و به سازمان میراث فرهنگی کشور انتقال یابد، از مالیات نقل و انتقال به طور قطع معاف است. در صورتی که مالکیت آن ملک تحت اختیار شخص باشد، موظف است که حداقل 50 درصد از مالیات آن را پرداخت نماید.

 

مالیات بر درآمد اجاره ساخت 98:

فرمول جدید مالیات بر درآمد املاک اجاره ای و ساخت مسکن در سال 98 اعلام شد. براساس مصوبات هیئت دولت در سال 98 تمام سازندگان مسکن موظفند طبق فرمول جدید اقدام به پرداخت مالیات بر ساخت و فروش آپارتمان ‌های خود با پروانه‌ ساختمانی صادره پس از سال 95 نمایند.

 

 

 

>
آموزش صفر تا صد نرم افزار هلو
آموزش انواع ثبت های حسابداری
آموزش صفر تا صد نرم افزار هلو پروژه محور

رمز عبورتان را فراموش کرده‌اید؟

ثبت کلمه عبور خود را فراموش کرده‌اید؟ لطفا شماره همراه یا آدرس ایمیل خودتان را وارد کنید. شما به زودی یک ایمیل یا اس ام اس برای ایجاد کلمه عبور جدید، دریافت خواهید کرد.

بازگشت به بخش ورود

کد دریافتی را وارد نمایید.

بازگشت به بخش ورود

تغییر کلمه عبور

تغییر کلمه عبور

حساب کاربری من

سفارشات

مشاهده سفارش

سبد خرید