نحوه محاسبه مالیات شرکت های حمل و نقل و شرایط معافیت از آن

مالیات شرکت های حمل و نقل

 

 

بر اساس قانون مالیات های مستقیم، شرکت‌های حمل و نقل هم مانند دیگر شرکت‌ها، برای درآمد خود مشمول مالیات می‌باشند. میزان مالیات شرکت های حمل و نقل بر اساس نوع شرکت حمل و نقل متفاوت است و برخی از این شرکت‌ها، بر اساس ضوابط تعیین شده، مشمول مالیات نمی‌باشند. همه شرکت‌های حمل و نقل باید صورت حساب خود را در سه نسخه تهیه کنند که یکی برای موسسه حمل و نقل، یکی برای راننده وسیله نقلیه و دیگری برای صاحب کالای حمل شده است. در این نسخه‌های تهیه شده، حتما باید مشخصات صاحب کالا، مهر و امضای مربوطه، نشانی همراه با کد پستی 10 رقمی و شماره تماس راننده درج شود.

 

انواع قرارداد شرکت های حمل و نقل:

میزان مالیات مشمول برای شرکت های حمل و نقل بر اساس نوع قرار داد این شرکت ها محاسبه می شود. انواع این قراردادها به شرح ذیل می باشد:

نوع اول : در این نوع از قرارداد، شرکت حمل و نقل در مقابل حمل کالا، وجهی دریافت می کند و بر اساس قرارداد تنظیم شده، کامیون داران شرکت، وظیفه حمل و نقل کالا را به عهده دارند.این شرکت ها برای ارائه اظهارنامه مالیاتی و ارائه دفاتر به سازمان امور مالیاتی، باید تمامی دریافت های خود را با عنوان درآمد و تمامی حقوق پرداختی به رانندگان را به عنوان هزینه در دفاتر حسابداری خود ثبت و نگهداری کنند.

نوع دوم : قرارداد نوع دوم به اینصورت است که، کارفرمایان در برابر پرداخت کارمزد، حمل کالا را به شرکت های حمل و نقل، واگذار می کنند. در این نوع از شرکت های حمل و نقل، همان کارمزد دریافتی به عنوان درآمد برای این شرکت ها محسوب می شود و هزینه حمل و نقل کالا و یا حقوق رانندگان به عنوان هزینه محاسبه نمی شود. در واقع فقط کارمزد دریافتی مشمول مالیات می باشد.

 

 

 

 

پیشنهاد می کنیم، مقاله مالیات علی الحساب واردات کالا را  مطالعه کنید

 

 

محاسبه مالیات بر ارزش افزوده شرکت های حمل و نقل

محاسبه مالیات بر ارزش افزوده شرکت های حمل و نقل

 

منبع و نحوه محاسبه مالیات بر ارزش افزوده شرکت های حمل و نقل:

  •  در صورتی که شرکت یا موسسه برای جابجایی کالا از خدمات شرکت یا موسسه حمل و نقل استفاده می‌کند، مالیات و ارزش افزوده بر اساس کل کرایه حمل محاسبه می‌شود و شرکت یا موسسه طرف قرارداد موظف به پرداخت این مالیات و ارزش افزوده می‌باشد.
  • در صورتی که حمل کالا توسط شرکت یا موسسه حمل و نقل انجام می‌شود و هزینه حمل به صاحب کالا تحمیل می‌شود، صاحب کالا موظف به پرداخت مالیات و عوارض کالا می‌باشد. مالیات و ارزش افزوده نیز بر اساس کل کرایه حمل محاسبه می‌شود.
  •  در صورتی که جابجایی کالا بر اساس قراردادی انجام نشده باشد و هزینه حمل و نقل به صاحب کالا تحمیل نشده باشد، کمیسیون دریافتی به عنوان مبلغ مشمول مالیات و ارزش افزوده محاسبه می‌شود.

 

 

شرایط معافیت از مالیات شرکت های حمل و نقل:

در سیستم جمهوری اسلامی ایران، حمل و نقل و عبور کالاهای خارجی در چهارچوب شرایط ذیل معاف از مالیات می باشند:

1. شرکت های حمل و نقلی که درآمد آن ها توسط اشخاص حقیقی و حقوقی و به وسیله سیستم های بانکی، به حساب این شرکت ها واریز شود.

2. شرکت های حمل و نقلی که دارای پروانه ترانزیت خارجی در چهارچوب قانون حمل و نقل و عبور کالای خارجی می باشند.

 

 

 

پیشنهاد می کنیم، مقاله مالیات بر ارزش افزوده صادرات و واردات را مطالعه کنید

>
آموزش صفر تا صد نرم افزار هلو
آموزش انواع ثبت های حسابداری
آموزش کاربرد اکسل در حسابداری
آموزش صفر تا صد نرم افزار رافع
آموزش حسابدار تا مدیر مالی

رمز عبورتان را فراموش کرده‌اید؟

ثبت کلمه عبور خود را فراموش کرده‌اید؟ لطفا شماره همراه یا آدرس ایمیل خودتان را وارد کنید. شما به زودی یک ایمیل یا اس ام اس برای ایجاد کلمه عبور جدید، دریافت خواهید کرد.

بازگشت به بخش ورود

کد دریافتی را وارد نمایید.

بازگشت به بخش ورود

تغییر کلمه عبور

تغییر کلمه عبور

حساب کاربری من

سفارشات

مشاهده سفارش

سبد خرید