بر اساس بخش نامه وزارت امور اقتصادی و دارایی، واردات کالا، مشمول مالیات بند یک به میزان 4% مجموع بهای گمرکی و حقوق ورودی درج شده در اظهارنامه گمرکی برای کلیه اشخاص حقیقی و حقوقی می باشد. بر اساس این بخشنامه کلیه کالاهای وارداتی مشمول پرداخت مالیات تعیین شده می باشند، ولی کالاهای اساسی وارداتی و واحدهای تولیدی دارای پروانه معتبر، سازمانهای دولت و تعاونیهای مرز نشینان کالاهای وارداتی معاف از پرداخت مالیات می باشند.
با توجه به مفاد قانون مالیات واردات، افراد مشمول معافیت از پرداخت مالیات برای کالاهای وارداتی، باید در سال اخیر قبل از ورود کالا، اظهارنامه خود را به موقع ارائه دهند تا بتوانند به میزان مجاز قانونی از این معافیت استفاده کنند. همچنین این افراد باید بدهی های مالیاتی گذشته خود را تسویه کرده و هرگونه مالیاتی را پرداخت کرده باشند، تا بتوانند از این طرح معافیت استفاده کنند.
موارد معاف شده از مالیات کالای وارداتی:
- واحدهای تولیدی که دارای مجوز فعالیت معتبر و پروانه بهره برداری و یا جواز تاسیس از مراجع قانونی مربوطه هستند.
- دستگاه های اجرایی که در بودجه عمومی کشور ردیف بودجه دارند.
- تعاونی های مرزنشینان.
- کالاهای مربوط به موضوع ماده 119 قانون امور گمرکی.
- کالاهای وارد شده توسط مسافرین و یا وارد شده به وسیله پست.
- کالاهای اساسی بر اساس مصوبه کارگروه تنظیم بازار.
اشخاص حیقی و حقوقی که بر اساس قانون مالیات مستقیم در این موارد ذکر شده معاف از مالیات کالاهای وارداتی شده اند باید، در دو سال اخیر حتما نسبت به ارائه اظهارنامه مالیاتی خود در زمان مشخص شده از طرف سازمان اقدام کرده باشند. پس از بررسی سازمان مشمول معافیت مالیاتی کالاهای وارداتی می شوند.
پیشنهاد می کنیم، مقاله مالیات اتباع خارجی در ایران را مطالعه کنید
موارد معاف شده از مالیات کالای وارداتی
مدارک لازم برای معافیت مالیات کالای وارداتی:
وارد کنندگان میتوانند با ارائه مدارک زیر و داشتن مفاصاحساب، به شعب مربوطه مراجعه کنند و برای استفاده از معافیت، مدارک زیر را ارائه دهند. هر پرونده مالیاتی حتی در صورت معافیت، شامل این مدارک برای اظهارنامه و ارائه به سازمان امور مالیاتی میباشد:
- پیش فاکتور
- فاکتور
- بارنامه
- برگ سبز گمرکی
- تصویر تمام مخارج گمرکی، حمل و نقل و غیره
- گزارش خلاصه
پیشنهاد می کنیم، مقاله مالیات بر ارزش افزوده صادرات و واردات را مطالعه کنید
مدارک لازم برای معافیت مالیات کالای وارداتی
شرایط صدور گواهی معافیت مالیات کالای وارداتی:
نامهای از سازمان وزارت اقتصاد و دارایی در مورد مالیات کالای وارداتی برای ادارات کل امور مالیاتی و گمرک کشور منتشر شده است که به شرح زیر است:
در دستورالعمل سازمان اقتصاد و دارایی، به کلیه اشخاص حقیقی و حقوقی که دارای پروانه بهرهبرداری از وزارت صنایع و معادن میباشند، به عنوان واحد تولیدی اشاره میشود.
همچنین در این دستورالعمل، به کلیه مودیانی که تکالیف قانونی خود را در اسرع وقت اعلام کردهاند و اظهارنامه مالیاتی خود را به سازمان ارائه دادهاند و همچنین مالیات قطعی خود را پرداخت کردهاند، به عنوان مودیان خوش حساب اشاره میشود.
متقاضیان و مشمولین معافیت، باید با ارائه مدارک لازم و درخواست صدور گواهی به اداره مالیاتی مستقر در گمرک یا اداره امور مالیاتی مربوطه مراجعه کنند. سپس پس از ارائه مدارک و درخواست صدور گواهی، سوابق مودی در زمینه نوع فعالیت، کالای وارداتی و خوش حسابیش مورد بررسی قرار میگیرد و در صورت تایید صلاحیت معافیت، گواهی صدور میشود و به متقاضی ارائه میگردد.
پیشنهاد می کنیم، مقاله نحوه بازگشت ارز حاصل از صادرات را مطالعه کنید