همه‌ چیز در مورد مالیات شرکت‌ های ایرانی خارج از کشور

مالیات شرکت های ایرانی خارج از کشور

 

 

با توجه به مواد و قوانین مربوط به عوارض مستقیم و مالیات، تمام کارخانه‌های ثبت شده در ایران موظف به پرداخت عوارض خود هستند. عدم رعایت قوانین و مقررات مربوط به عوارض باعث خسارت‌های جدی برای کارخانه می‌شود و به جز خسارات مربوط به عوارض، قوانین انحصاری زیادی برای این کارخانه‌ها در نظر گرفته شده است.

همچنین، کارخانه‌های بین المللی که در ایران ثبت شده‌اند و شعبه خارجی دارند، مانند سایر کارخانه‌ها موظف به پرداخت عوارض خود مطابق قوانین و مقررات عوارض و تکمیل فرم‌های مالیاتی هستند. در ادامه، درصدد ارائه اطلاعات بیشتر درباره عوارض کارخانه‌های ایرانی در خارج از کشور هستیم.

 

مالیات اشخاص حقوقی خارج از ایران:

اشخاص حقوقی ایرانی در خارج از کشور نسبت به درآمد مشمول مالیات حاصل از فعالیت سرمایه گذاری ‌های خود در ایران یا فعالیت ‌های انجام شده توسط آن ها، مستقیما یا از طریق نمایندگی‌ های ایران، با نرخ ثابت ۲۵٪ مالیات روبه ‌رو می ‌شوند.

بر اساس «قانون مالیاتی مستقیم» کشور های دیگر اروپایی و آسیایی، تمام شرکت‌ های ایرانی بنا شده در خارج از کشور، موظف به پرداخت مالیات در کشور مقصد خواهند بود و نکته ای که باید به آن توجه شود این است که عدم توجه به قوانین مالیاتی، می‌ تواند جریمه ‌های خیلی سنگینی را برای شرکت‌ های ایرانی در خارج از کشور به‌ همراه داشته باشد.

همچنین شرکت ‌ها و دفاتر ایرانی دارای شعبات در کشور های خارجی، باید طبق مقررات مالیاتی وضع شده طبق شرایط مالیاتی آن کشور، اظهارنامه‌ های مالیاتی را در زمان مشخص شده تکمیل و مالیات خود را بپردازد.

 

 

 

پیشنهاد می کنیم، مقاله ثبت نام در نظام مالیات بر ارزش افزوده را مطالعه کنید

 

 

 

پرداخت مالیات شرکت های ایرانی خارج از کشور

پرداخت مالیات شرکت های ایرانی خارج از کشور

 

قوانین مربوط به پرداخت مالیات شرکت های ایرانی خارج از کشور:

با توجه به ماده ۱۰۵ قانون عوارض های مستقیم، مبلغ عوارض شرکت ها به ارزش بیست و پنج درصد (۲۵%) از مجموع مبالغ شرکت و درآمد حاصل از فعالیت های سودآور برای سایر افراد حقوقی، که از مراجع مختلف در داخل یا خارج از کشور تحصیل می شود، پس از کسر ضررهای غیرمعمول و کاهش معافیت های تعیین شده، محاسبه می‌شود. با توجه به این قانون، شرکت های ایرانی در خارج از کشور مانند شرکت های داخل کشور مورد بررسی قرار می‌گیرند و تفاوتی در پرداخت عوارض وجود ندارد. به همین دلیل، شرکت ها باید با استفاده از برنامه‌های حسابداری شرکتی، مبالغ و سرمایه های خود را در فرم مالیاتی وارد کرده و آن‌ها را در اختیار نهاد امور عوارضی قرار دهند تا برای حسابرسی ارائه شود.

 

آیا شرکت ها و موسسات مقیم خارج از ایران نیز مشمول مالیات می شوند:

براساس تبصره 2 ماده 105: اشـخاص حـقـوقی خـارجی و مؤسسات مـقیم خـارج از ایـران بـه اسـتثنای مـشمولان تبصره (5) ماده (109) و ماده (113) این قانون از مأخذ کل درآمد مشمول مالیاتی که از بهره برداری سرمایه در ایران یا از فعالیت‌هایی که مستقیماً یا به وسیله نمایندگی‌از قبیل شعبه، نماینده، کارگزار و امثال آن در ایران انجام می‌دهند یا از واگذاری امتیازات و سایر حقوق خود، انتقال دانش فنی، دادن تعلیمات، کمک‌های فنی یا واگذاری فیلم‌های سینمایی از ایران تحصیل می‌کنند به نرخ مذکور در این ماده مشمول مالیات خواهند بود. نمایندگان اشخاص و مؤسسات مذکور در ایران نسبت به درآمدهایی که به هر عنوان به حساب خود تحصیل می‌کنند طبق مقررات مربوط به این قانون مشمول مالیات می‌باشند.

 

 

 

 مالیات پرداخت شده

 مالیات پرداخت شده

 

آیا مالیات پرداخت شده در خارج از کشور از مقدار مالیات در داخل کشور کسر می شود:

هنگام پرداخت عوارض کارخانه‌های ایرانی در خارج از کشور، باید به عوارض پرداخت شده به کشور خارجی توجه شود. بر اساس قوانین و مقررات، افراد حقیقی و حقوقی ایرانی ساکن در ایران باید عوارضی که از خارج از ایران دریافت کرده‌اند و به دولت محل تحصیل درآمد پرداخت شده‌اند را در فرم مالیاتی خود بیان کنند و مبلغ آن را در حساب نفع و ضرر خود در نظر بگیرند. با این کار، مبلغی از عوارض پرداختی به کشور خارجی و یا به سرمایه دریافتی در خارج از ایران مرتبط می‌شود. اینکه عوارضی که پرداخت شده در خارج از ایران کمتر باشد، کاهشی در میزان عوارض داخلی ایران خواهد داشت.

با این حال، برای اینکه این جریان درست عمل کند، لازم است که مسئولان تجارت و کارخانه‌ها با سرمایه‌های قابل قبول عوارضی آشنا شوند و مبالغ را به درستی در فرم مالیاتی خود بیان کنند. در صورتی که این امر درست انجام نشود، ممیز ارگان مسائل مالیاتی ممکن است هزینه‌ها را رد کند و با رد فرم مالیاتی، هزینه‌های عوارض سنگینی برای کارخانه‌ها بوجود آید.

 

 

پیشنهاد می کنیم، مقاله آيين نامه ماليات ارزش افزوده را مطالعه کنید

>
آموزش صفر تا صد نرم افزار هلو
آموزش انواع ثبت های حسابداری
آموزش کاربرد اکسل در حسابداری
آموزش صفر تا صد نرم افزار رافع
آموزش حسابدار تا مدیر مالی

رمز عبورتان را فراموش کرده‌اید؟

ثبت کلمه عبور خود را فراموش کرده‌اید؟ لطفا شماره همراه یا آدرس ایمیل خودتان را وارد کنید. شما به زودی یک ایمیل یا اس ام اس برای ایجاد کلمه عبور جدید، دریافت خواهید کرد.

بازگشت به بخش ورود

کد دریافتی را وارد نمایید.

بازگشت به بخش ورود

تغییر کلمه عبور

تغییر کلمه عبور

حساب کاربری من

سفارشات

مشاهده سفارش

سبد خرید