سنگین ترین جرایم مالیاتی

 

 

برای اطلاع از سنگین ترین میزان جرایم مالیاتی باید گفت که در قوانین مالیاتی کشور سنگین ترین جریمه ها به اجرا نکردن تکالیف مالیات بر ارزش افزوده تعلق می گیرد. زیرا توجه نکردن به این قانون و تکالیف مربوط به آن مشکلات بسیاری را برای سازمان ها و شرکت های مشمول اجرای این قانون به همراه آورده است. در ادامه به معرفی سه نمونه از جرایم سنگین مالیاتی می پردازیم.

  1. جرایم عدم ارسال اظهارنامه توسط مودیان
  2. جرایم ماده ۲۲ قانون مالیات بر ارزش افزوده
  3. جرایم ماده ۲۳ قانون مالیات بر ارزش افزوده

 

جرایم عدم ارسال اظهارنامه مالیاتی توسط مودیان
بر اساس ماده ۹۵ قانون مالیاتهای مستقیم، کلیه اشخاص حقیقی دارنده کسب وکار که بصورت فردی و یا مشارکتی فعالیت می کنند، مکلفند برای هر سال مالی خود اظهارنامه مالیاتی تهیه و ارسال نمایند با این حال در اصلاحیه ۳۱/ ۰۴/ ۱۳۹۴ قانون مالیاتهای مستقیم برابر ماده ۱۹۲ که از ابتدای سال ۱۳۹۵ اجرا شده است، اصلاحی جریمه مذکور برای اشخاص حقوقی و صاحبان مشاغل ۳۰% مالیات متعلق ( ۱۰٪ کمتر از اولین اطلاعیه) و برای سایر مودیان ۱۰% مالیات متعلق ( کلاً غیر قابل بخشش ) تصویب شده است.

طبق اولین اطلاعیه و قبل از اصلاحیه: عدم اظهارنامه مالیاتی توسط اشخاص حقوقی و مشمولان بندهای ( الف ) و ( ب ) ماده ۹۵ قانون مالیاتهای مستقیم شامل جریمه ای معادل ۴۰% مالیات خواهد شد و این امر مشمول بخشودگی نمی شود. عدم تسلیم اظهارنامه مالیاتی توسط سایر مودیان مالیاتی مشمول جریمه ای معادل ۱۰% مالیات بوده که البته این جریمه جزو جرائم غیرقابل بخشش نمی‌باشد با این حال از ناحیه سازمان امور مالیاتی مورد بخشودگی قرار نمی گرفت 

بر اساس ماده 226 قانون مالیات مستقیم چنانچه مودی اظهار نامه را در تاریخ مشخص شده ارائه دهد، اگر ترازنامه یا اظهارنامه یا صورتحساب سود و زیان نیاز به اصلاح داشته باشد، می تواند تا مدت 30 روز پس از تاریخ پایان اظهارنامه، آن ها را اصلاح کند و به کارشناسان پرونده در اداره امور مالیاتی تحویل دهد.

 

 

پیشنهادمی کنیم، مقاله تشویق و جرایم مالیاتی را مطالعه کنید

 

 

 

 جرایم ماده ۲۲ قانون مالیات بر ارزش افزوده

 جرایم ماده ۲۲ قانون مالیات بر ارزش افزوده

 

 

 

جرایم ماده ۲۲ قانون مالیات بر ارزش افزوده

طبق ماده ۲۲ قانون مالیات چنانچه مودیان مالیاتی در تاریخ مشخص شده اقدام به اجرای تکالیف اعلام شده ننمایند، تخلف شناخته می شود که در صورت تخلف از این مقررات علاوه بر پرداخت مالیات و جریمه تاخیر آن، مشمول جریمه ای دیگر نیز می شوند که عبارتند از :

  • عدم ثبت نام مؤدیان در مهلت مقرر: 75% مالیات متعلق تا تاریخ ثبت نامه
  • عدم صدور صورتحساب: معادل یک برابر مالیات متعلق
  • عدم درج صحیح قیمت در صورتحساب: معادل یک برابر مابه‌التفاوت مالیات متعلق
  • عدم درج و تکمیل اطلاعات صورتحساب: 25% مالیات متعلق.
  • عدم تسلیم اظهارنامه از تاریخ ثبت نام یا شناسایی به بعد: 50% مالیات متعلق
  • عدم ارائه دفاتر یا اسناد و مدارک: 25% مالیات متعلق.

 

جرایم ماده ۲۳ قانون مالیات بر ارزش افزوده (مصوب 1400/03/02)

ساختار و تشکیلات مورد نیاز سازمان در سطح کشور و استان‌ها متناسب با شرایط اقتصادی هر منطقه و با توجه به شاخصهایی مانند میزان وصول مالیات، تعداد پرونده‌ها و تعداد مودیان بدون الزام به رعایت سطح تقسیمات کشوری با رعایت بند «الف» ماده‌ (28) قانون برنامه ششم توسعه از طریق وزیر امور اقتصادی و دارایی به سازمان اداری و استخدامی کشور پیشنهاد و پس از تصویب هیأت وزیران قابل اجراء است.

طبق ماده۲۳ قانون مالیات، چنانچه مودیان در تاریخ های مشخص شده اقدام به پرداخت مالیات متعلقه نکنند، به موجب این قانون جریمه ای معادل 2% در ماه نسبت به پرداخت نکردن مالیات و مدت تاخیر به آن ها محاسبه می شود و دریافت می گردد. در واقع موضوع ماده ۲۳ قانون مربوط به مالیات و عوارض دوره بعد از کم کردن مالیات و عوارض پرداختی می باشد و چنانچه زمان تاخیر در پرداخت مالیات از یک ماه کمتر باشد، مالیات برای همون مدت نیز محاسبه و دریافت می شود.

 

 

محاسبه جرایم مالیاتی

 

 

 

نکاتی در مورد محاسبه جرایم مالیاتی

در این میان چندین نکته برای محاسبه کردن جریمه های مالیاتی وجود دارد که به آن ها می پردازیم:

  • طبق بخشنامه 7821، اگر مودی مطابق ماده 22 قانون مشمول جریمه عدم ثبت نام شود، لذا دیگر جریمه عدم ارائه اظهارنامه در تاریخ ثبت نام یا شناسایی، به او تعلق نمی گیرد.

  • طبق بخشنامه 7821، چنانچه مودی صورتحساب خود را ارائه نداد و مطابق ماده 22 معادل یک برابر مالیات و عوارض جریمه شد، لذا دیگر جرایم بندهای دیگر که معادل 25% مالیات بود به او تعلق نمی گیرد.

  • طبق بخشنامه چنانچه با ارزیابی و بررسی های لازم درستی و واقعی بودن معامله تایید شد، وجود نقص در اطلاعات صورت حساب مانند درست وارد نکردن کد پستی و از این قبیل، باعث عدم پذیرش اعتبار مالیاتی مودیان نمی شود.

  • طبق نامه مدیر کل دفتر رسیدگی، چنانچه درستی و اصالت معامله تایید شود، مبالغی که به وسیله خریدار به عنوان اعتبار قانونی پرداخت می شود قابل قبول خواهد بود و کوتاهی کردن فروشنده در ثبت معادلات فصلی، درج کد اقتصادی یا عدم ارائه اظهارنامه، باعث عدم اعتبار خریدار در نظام مالیات بر ارزش افزوده نمی شود.

 

جمع بندی پایانی

در پایان همان گونه که اشاره شد سنگین ترین جرایم مالیاتی به نظام مالیات بر ارزش افزوده تعلق می گیرد که در صورت کوتاهی کردن هر یک از مودیان علاوه بر مالیات و عوارضی که به آن ها تعلق می گیرد، جریمه های سنگینی نیز شامل حال آن ها می شود. لذا باید مالیات خود را به درستی و در تاریخ های اعلام شده پرداخت کنند تا متحمل جریمه های سنگینی نشوند.

 

 

>

رمز عبورتان را فراموش کرده‌اید؟

ثبت کلمه عبور خود را فراموش کرده‌اید؟ لطفا شماره همراه یا آدرس ایمیل خودتان را وارد کنید. شما به زودی یک ایمیل یا اس ام اس برای ایجاد کلمه عبور جدید، دریافت خواهید کرد.

بازگشت به بخش ورود

کد دریافتی را وارد نمایید.

بازگشت به بخش ورود

تغییر کلمه عبور

تغییر کلمه عبور

حساب کاربری من

سفارشات

مشاهده سفارش