در تمامی کسب و کارها و مشاغل و فارق از نوع کسب و کار، شما نیاز به حسابداری و حسابرسی دارید و به عبارت دیگر کسب و کار شما بدون حسابرسی بعد از مدتی دچار شکست و ناکامی خواهد شد. برای بررسی اسناد مختلف یا بررسی دقیق اسناد جهت جلوگیری از بروز اشتباه یا تقلب در آنها، شما قطعا به حسابرسی نیاز دارید.
همچنین اگر شما صاحب یک شرکت حسابرسی یا کسب و کار هستید باید تصمیمات خود را بر مبنای اطلاعات دقیق و صحیح بگیرید تا در کسب و کار خود به موفقیت برسید. اگر خود شما اطلاعات زیادی در زمینه حسابرسی ندارید، میتوانید از شرکت حسابرسی کمک بگیرید.
شرکت حسابرسی چیست و چه وظیفهای دارد؟
بسیاری از شرکتها و کسب و کارها به خصوص شرکتهای بزرگ، برای رسیدگی به اسناد مالی خود معمولا اقدام به استخدام یک حسابدار میکنند. این حسابدار تمامی امور مالی مربوط به شرکت حسابرسی را انجام میدهد و در واقع یکی از کارمندان ثابت آن شرکت به حساب میآید.
اگر چه یک حسابدار وظیفه نظارت بر امور مالی شرکتها و سازمانها را به عهده دارد؛ اما جالب است بدانید که لازم است به کار حسابدار نیز نظارت شود. این نظارت بر روی کار حسابداران توسط افرادی به نام حسابرس انجام میشود.
در واقه صاحبان شرکتها و سازمانها به شرکت حسابرسی مراجعه کرده و از یک حسابرس با تجربه و متبحر برای نظارت بر روی امور حسابداری شرکت خود کمک میگیرند.
البته این شخص حسابرس جزو کارمندان ثابت آن شرکت یا سازمان محسوب نمیشود. حسابرسان در دورههای زمانی مشخصی مانند دورههای سه ماهه، شش ماهه یا یک ساله به شرکتها و سازمانها مراجعه کرده و روی کار حسابداران آن شرکتها نظارت میکنند.
برای مطالعه مقاله نقش موثر حسابدار در توسعه پایدار می توانید از این لینک استفاده نمایید.
روش های مورد استفاده حسابرسان شرکت حسابرسی :
حسابرسان به وسیله روش های مخصوص خود، می توانند که مشاوران بی طرفی برای بهبود روش های شرکت و بالا بردن عملکرد شرکت باشند. برخی از روش های مهم حسابرسی را در ذیل بیان می کنیم:
- پرسش یک سری از سوالات از مدیریت و کارمندان شرکت برای رسیدن به هدف سازمان، عملیات سازمان، گزارشات مالی و تقلب و خطاهای انجام شده
- ارزیابی و تسلط بر سیستم کنترل داخلی
- انجام روش های تحلیلی پیش بینی شده و پیش بینی نشده در مانده حساب ها
- تست حمایت کننده مانده حساب
- مشاهده تعداد موجودی فیزیکی
- تایید حساب های دریافتنی و یا حساب های دیگر با شخص ثالث
دقت داشته باشید که شرکت حسابرسی ، فقط بر روی صورت های مالی نظر می دهند و آن ها را ارائه می دهند، و مسئولیت این حساب ها را بر عهده ندارند.
بررسی حوزه فعالیت های شرکت حسابرسی :
تا به این جا تا حد زیادی با مفهوم حسابرسی و وظایف یک حسابرس آشنا شدید. همچنین گفته شد که صاحبان شرکتها و کسب و کارها معمولا به صورت دورهای اقدام به استخدام حسابرسان جهت نظارت بر کار حسابداران و اسناد مالی آن شرکت میکنند. این افراد برای استخدام حسابرسان باید به شرکتهای خاصی تحت عنوان شرکتهای حسابرسی مراجعه کنند.
به طور خلاصه حوزه فعالیتهای شرکت حسابرسی و نیز حسابرسان شامل بررسی و ارزیابی صورت های مالی، شواهد مالی و … برای جلوگیری کردن از بروز تقلب یا اشتباه در امور مالی مربوط به شرکتها و موسسات است. شرکت حسابرسی برای انجام خدمات گفته شده هزینههای مشخصی دریافت میکنند.
اگر چه گاهی شرکتها و موسسات برای نظارت بر کار حسابداران خود افراد حسابرس را به عنوان کارمند آن شرکت استخدام میکنند؛ اما در اکثر موارد صاحبان شرکتها و کسب و کارها برای بهره بردن از خدمات حسابرسی به شرکت حسابرسی مراجعه میکنند.
فعالیت شرکت های حسابرسی :
- انجام مسائل مربوط به امور مالی و مالیاتی شرکت ها
- تنظیم و ارائه اظهارنامه در دفاتر قانونی
- اعزام نیروهای لازم حسابدرای
- معرفی و ارئه سیستم های مناسب حسابدرای برای شرکت های تازه تاسیس
- دادن سیستم و روش های درست برای شرکت های واسپاری
- ثبت اسناد حسابداری
- طراحی و اصلاح کدینگ
- تهیه صورت های مالی برای اشخاص حقیقی و حقوقی
- تهیه و گزارش صورت های مالی از روی اسناد ناقص
- تهیه و بررسی انواع گزارش های مالی
- بستن حساب ها
- تنظیم صورت وضعیت پروژه های عمرانی
پیشنهاد میشود مقاله اشتباهات رایج حسابداری را مطالعه کنید