۵ نکته‌ی مهم که باید در مورد هر سهامی که می‌خرید بدانید

۵ نکته‌ی مهم که باید در مورد هر سهامی که می‌خرید بدانید

 

سرمایه‌گذاری آسان است، اما سرمایه گذار موفق کار دشواری است و آمار نشان می‌دهد که اکثر سرمایه‌گذاران خرد، کسانی که در بحث سرمایه‌گذاری تخصص ندارند، هرساله پول زیادی را در این مسیر از دست می‌دهند. دلایل مختلفی برای این اتفاق وجود دارد، اما یکی از آشکارترین آن‌ها این است که:
این افراد وقت کافی برای تحقیق در خصوص سهام نمی‌گذارند و حتی از یک تیم تحقیقاتی نیز برای انجام این کار مهم کمک نمی‌گیرند، به همین دلیل، سرمایه‌گذاری‌هایی که درنتیجه‌ی تحقیقات اندک انجام می‌شوند، اغلب منجر به زیان خواهند شد و این خبر بدی است. اما خبر خوب این‌که اگرچه روش ایده ال برای خرید سهام این است که قبل از آن باید تحقیقات بسیاری انجام شود، اما یک سرمایه‌گذار می‌تواند با در نظر داشتن نکات زیر، میزان تحقیقات خود را کاهش دهد!

 

مهم ترین نکات در خرید سهام

 آن شرکت‌ها چه‌کاری انجام می‌دهند

 

 

Jim Cramer در کتاب خود به نام “پول واقعی” به سرمایه‌گذاران توصیه می‌کند که هرگز سهام شرکتی را که اطلاعات کاملی از نحوه کسب درآمدشان ندارید، خریداری نکنید.

 

آن‌ها چه چیزی تولید می‌کنند؟ چه نوع خدماتی را ارائه می‌دهند؟ در کدام کشورها فعالیت می‌کنند؟ محصول اصلی آن‌ها چیست و چگونه آن را می‌فروشند؟ آیا در حوزه‌ی کاری خود به‌عنوان رهبر بازار شناخته می‌شوند؟ در اولین مرحله به سوالات بالا فکر کنید. اگر جواب آن‌ها را نمی‌دانید، دارید خود را درخطر بزرگی می‌اندازید. یافتن این اطلاعات بسیار آسان است. شما می‌توانید به‌راحتی به وب‌سایت آن شرکت بروید و در مورد فعالیت آن‌ها اطلاعات بسیاری کسب کنید. سپس، همان‌طور که Cramer توصیه می‌کند، به سراغ یکی از اعضای خانواده خود بروید و به آن‌ها درزمینه‌ی سرمایه‌گذاری بالقوه‌تان آموزش دهید. اگر بتوانید به‌تمامی سوالات آن‌ها پاسخ دهید، پس به‌اندازه کافی در این رابطه اطلاعات کسب کرده‌اید.

 

نسبت P/E (همان نسبت قیمت به سود)

نسبت P/E به معنای ( Price / Earning per Share ) است و باید آن را مفهومی از نسبت قیمت به درآمد بدانیم. یک تعریف کلی که می توان از نسبت P/E داشت، این است که حاصل تقسیم قیمت بر سود پیش بینی شده شرکت است و در واقع زمان بازگشت سرمایه یا دارایی سهامدار را نشان می دهد.

به عنوان مثال اگر بانکها سالانه 20% سود پرداخت کنند. می توان گفت که نسبت P/E بانک برابر 5 است. به این معنا که اگر شما به عنوان سرمایه گذار، سرمایه 10 میلیون تومانی خود را در بانک سرمایه گذاری کنید، می توانید هر سال 2.000.000 تومان سود از بانک دریافت کنید. به عبارت ساده تر اگر شما سرمایه گذاری در بانک را انتخاب کنید، بعد از 5 سال قادر خواهید بود به دارایی اولیه خود (10 میلیون تومان) برسید.

برای تحلیل و اتکا بر شاخص P/E لازم است که حتما نرخ رشد صنعتی که شرکت مورد نظر در آن فعالیت دارد را نیز در نظر داشته باشید. به یاد داشته باشید که توجه به نسبت P/E بدون لحاظ فاکتورهای دیگر، به هیچ وجه کارآمد و قابل اتکا نخواهد بود. 

 

بتا (Beta)

 

شاید به نظر برسد که درک بتا دشوار است، اما این‌چنین نیست، اطلاعات بتا را دقیقاً می‌توان در همان صفحه‌ای که نسبت قیمت به سود سهام یک شرکت ارائه‌شده است، یافت. بتا، میزان نوسان را اندازه‌گیری می‌کند و یا اینکه نشان می‌دهد عملکرد سهام شرکت شما در طی پنج سال گذشته به چه صورت بوده است. شاخص S&P 500 را به‌عنوان یک مرجع در نظر بگیرید، اگر ارزش شرکت شما در طی یک دوره ۵ ساله بیش از شاخص S&P افزایش و یا کاهش یافت، دارای بتای بالاتری است. در بتا، عدد بزرگ‌تر از ۱ به معنای بتای بالا است (ریسک بالاتر) و هر عدد کوچک‌تر از ۱ به معنای بتای کم (ریسک پایین‌تر) است. بتا در خصوص ریسک قیمت اطلاعات ارائه می‌دهد، اما چه قدر در مورد عوامل ریسک اساسی صحبت می‌کند؟ شما باید سهامی را که بتای بالایی دارد با دقت زیر نظر داشته باشید، اگرچه این‌ها برای کسب بازدهی بالا پتانسیل دارند، اما پتانسیل این را هم دارند که پول شما را بر باد بدهند. بتای پایین‌تر به این معناست که یک سهم در مقایسه با دیگر سهام، نسبت به حرکات S&P 500 واکنش کمتری نشان می‌دهد. به این‌گونه سهام، سهام تدافعی می‌گویند چراکه امنیت پول شما در آن سرمایه‌گذاری بیشتر است. اگرچه ممکن است در مدت زمانی کوتاه به بازدهی موردنظر خود نرسید، اما لازم هم نیست هرروز با نگرانی روند سهام خود را چک کنید.

 

سود سهام

باید گفت که سود سهام بخشی از درآمد یک شرکت است. که معمولاً به صورت پرداخت نقدی به سرمایه گذاران پرداخت می شود. این شرکت می تواند بخشی از درآمد خود را به عنوان سود سهام به سرمایه گذاران بازگرداند ، یا پول نقد خود را برای تأمین بودجه پروژه های توسعه داخلی یا تملک ها حفظ کند.

شرکت قدرتمندی که به منابع نقدی خود برای تأمین سرمایه اضافه تر احتیاج ندارد ، بیشترین سود را برای سرمایه گذاران خود صادر می کند. برعکس ، یک شرکت در حال رشد سریع به تمام ذخایر نقدی خود (و احتمالاً بیشتر ، به صورت بدهی) نیاز دارد تا عملیات خود را تأمین کند ،  بنابراین بعید است سود را پرداخت کند.

 

نمودار

یادگیری خواندن نمودار یک مهارت است که به زمان نیاز دارد، اما خواندن نمودارهای پایه نیازمند مهارت بسیار کمی هستند. اگر یک نمودار سرمایه‌گذاری از قسمت پایین سمت چپ شروع شود و در قسمت بالا سمت راست به پایان برسد، این نکته‌ی مثبتی است. اگر هم نمودار شرکتی به‌صورت نزولی حرکت می‌کند، از آن دور بمانید و سعی نکنید دلیل اش را کشف کنید. هزاران سهام برای انتخاب وجود دارند، پس در سبد سهام خود از خرید سهامی زیان ده که روندی نزولی دارد خودداری کنید، اما اگر واقعاً به این سهم اعتقاد دارید، آن را در نظر داشته باشید و مجدداً عملکردش را چک کنید تا بتوانید درست تصمیم‌گیری کنید. ممکن است در طول مسیر افرادی را ببینید که به سرمایه‌گذاری در سهامی که نمودارهای ریسکی دارند معتقد باشند، اما در نظر داشته باشید که شاید آن‌ها زمان و منابع تحقیقاتی در اختیاردارند که احتمالاً شما به آن‌ها دسترسی ندارید.

 

سخن آخر

هیچ‌چیز جایگاه تحقیقات جامع را نمی‌گیرد. اما با این حال، یک روش کلیدی برای محافظت از دارایی‌هایتان، سرمایه‌گذاری در بلندمدت و یافتن سهامی است که سابقه موفقیت اثبات شده و سود سهام مناسبی داشته باشد. اگر افق زمانی بلندمدتی را برای سرمایه‌گذاری‌تان در نظر گرفته‌اید، از استراتژی های معاملاتی پر ریسک و تهاجمی باید اجتناب کنید و یا باید آن‌ها را به حداقل برسانید.

 

>
آموزش صفر تا صد نرم افزار هلو
آموزش انواع ثبت های حسابداری
آموزش کاربرد اکسل در حسابداری
آموزش صفر تا صد نرم افزار رافع
آموزش حسابدار تا مدیر مالی
سریعترین راه ورود به بازار کار حسابداری

رمز عبورتان را فراموش کرده‌اید؟

ثبت کلمه عبور خود را فراموش کرده‌اید؟ لطفا شماره همراه یا آدرس ایمیل خودتان را وارد کنید. شما به زودی یک ایمیل یا اس ام اس برای ایجاد کلمه عبور جدید، دریافت خواهید کرد.

بازگشت به بخش ورود

کد دریافتی را وارد نمایید.

بازگشت به بخش ورود

تغییر کلمه عبور

تغییر کلمه عبور

حساب کاربری من

سفارشات

مشاهده سفارش

سبد خرید