به این پرسش خوب فکر کنید: از نظر مدیران تفاوت شما و همکارانتان در واحد مالی دقیقا در چیست؟ این پرسش اساسی ترین دغدغه هر مدیری است و پاسخش همان نقطه تمایز شما با همکارانتان است.
هر چه تصویر بهتری از خودتان به عنوان یک حسابدار موفق در ذهن مدیران و تصمیم گیرندگان به وجود آورده باشید احتمال کسب درآمد و جایگاه بالاتر شغلی برای شما بیشتر می شود. یک حسابدار موفق و حرفه ای همانند یک قهرمان ورزشی است که از آمادگی جسمی ،ذهنی ،روانی،تکنیکی و تاکتیکی برای شرکت در یک مسابقه بزرگ برخوردار است.
ویژگی های تخصصی یک حسابدار موفق
1. تحصیل در رشته حسابداری
2. شناخت وظایف متعدد حسابداران
3. انتخاب گرایش مورد علاقه خود
مهارت های عمومی یک حسابدار موفق
علاوه بر ویژگی های تخصصی فوق، برای اینکه یک حسابدار موفق باشید باید پایبند به خصوصیات یک فرد حرفه ای و متعهد باشید تا بتواند تخصص خود را به خوبی نشان داده و به عنوان یک فرد حرفه ای جلوه کنید.
دسته ای از این مهارت ها:
1. مدیریت پول:
یک حسابدار موفق باید توانایی مدیریت پول و بودجه شخصی و سازمان را داشته باشد. او سازمان و حتی با پول خودش ولخرجی نمی کند و در وهله اول مدیر مالی خوبی برای زندگی شخصی خود است.
2. مهارت های نوشتاری و سخنوری:
داشتن این مهارت ها برای ارائه و تفسیر گزارش های حسابداری و برقراری ارتباط موثر با مدیران و سهامداران شرکتتان و سازمانهای بیرونی مانند اداره مالیات و بیمه و … موثر و ضروری است.
3. مدیریت زمان:
توانایی مدیریت زمان و برنامه ریزی کلیدی ترین فاکتور موفقیت شما در امر حسابدای است چرا که حسابداری یکی از پر مشغله ترین حرفه هاست. حسابدار موفق از زمان به نحو کاری و مؤثر استفاده می کند. افرادی که نمی توانند زمان را به درستی مدیریت کنند حسابدار موفقی نخواهند شد.
4. دقت و تمرکز بالا:
دقت و نظم در همه کارها لازم است، در مورد حسابداری این امر مهم تر است. چرا که حسابدار تمام روز با اعداد و ارقام ریز و درشت سروکار دارد. شما باید دقیق و سر موقع همه اتفاقات مالی را ثبت کنید و با تمرکز کنترل و بازنگری دقیقی رو کار روزانه خود داشته باشید.
5. خلاقیت:
حسابدار موفق راه حلهای خلاقانه ای را برای مسائل پیدا می کند و گزینه های مختلف را در پیش روی خود قرار می دهد و بررسی می کند.
پیشنهاد میشود مقاله شرح وظایف و مسئولیت های حسابدار چیست؟ را هم مطالعه کنید
6. درستکاری:
حسابدار دو چیز برای فروش دارد یکی زمان و دیگری درستکاری می باشد. حسابدار موفق استانداردهای شخصی بالایی برای صداقت و درستکاری دارد ، همواره با استانداردهای بالای سازمانی خود را مطابقت می دهد و با آن زندگی می کند.شما باید بتوانید به عنوان یک حسابدار موفق زندگی شخصی خود را با استانداردهای زندگی حرفه ای هماهنگ کنید.
7. اعتماد به نفس:
شما باید اعتماد به نفس داشته باشید چون میدانید با دقت و تمرکز بالا همه امور را درست انجام داده اید و گزارش های تحویلی شما صحیح است.
8. خدمت محوری:
شما باید برای ارائه خدمات حرفه ای به دیگران تلاش کنید و به حل مشکلاتشان بیاندیشد.
9. ظاهر:
شما باید به عنوان یک حسابدار موفق توجه زیادی به مرتب بودن ظاهر خود کنید، لباسهای مرتبی بپوشید و ظاهری بشاش و تمیز داشته باشید.
10. رازداری کامل در مورد اطلاعات مالی شرکت و سهامداران:
حسابدار همه اطلاعات مالی سازمان را میداند. شما مورد اعتماد سازمان هستید زیرا همه اطلاعات آن و مشتریان را میدانید. از جزئی ترین مسایل مالی صاحبان سهام و مدیران آگاه هستید. در پاسخ به این اعتماد لازم است بسیار رازدار باشید و از افشای مسایل مالی سازمان خود، خودداری کنید.
به نظرم بهتر است برای رسیدن به قله های موفقیت و ثروت و رفاه از طریق حسابداری روش های زیر را به کار بندید.
1.برای خود هدف نوشته و زمانبندی شده تنظیم کنید.
2.برای یادگیری و بروز نگه داشتن خودتان اقدام کنید.
3.از یک راهنما و مشاور باتجربه بخواهید تا شما را راهنمایی کند.
4.در سمینارهای حسابداری شرکت کنید.
5.در کارگاه های تخصصی حسابداری شرکت کنید.
6.بهDVD های سخنرانان حسابداری گوش کنید و به راهکارهای آنها عمل کنید.
اگر پاسخ تان این است که من همه این ها را بلدم و هیچ نیازی به دانستن بیشتر ندارم ،منتظرباشید تا رقبای تان ،هر روز عرصه را بر شما تنگ تر کنند و به فکر پیداکردن کار جدید برای خودتان باشید.