صورت وضعیت پیمان بخشی از حسابداری است که امروزه برخی از حسابداران و پیمانکاران با آن سر و کار دارند؛ در این صورت باید با روشها، ضرایب، نحوه محاسبه و… صورت وضعیت پیمان آشنا شوند تا بتوانند در پایان هر ماه صورت وضعیتی تهیه کنند که تمامی مراحل آن به خوبی رعایت شود و مورد تایید کارفرما قرار بگیرد و در حین تنظیم آن با مشکل روبهرو نشوند.
پس گام اول در یادگیری صورت وضعیت پیمان، شناخت اصول، نکات و مراحل و انواع پیمان است. ما قصد داریم در این مقاله با آموزش مباحث مورد نیاز در نوشتن صورت وضعیت پیمان ، مراحل آن را برای پیمانکاران تسهیل نماییم
وقتی صحبت از پیمان و پیمانکار به میان می آید همه تصور میکنند که این موضوع مختص ساختمان سازان و این قبیل افراد است.اما در حقیقت این طور نیست و این دست از افراد فقط یک نمونه از آن است. قرارداد انجام کارهای حسابرسی، مشاوره ایی و تمام قراردادهایی که قرار است در هر مرحله پیمانکار بخشی از کار را به کارفرما تحویل دهد از این نوع هستند.
پیشنهاد میشود مقاله محاسبه حق بیمه قراردادهای پیمانکاری و مالیات آنها را مطالعه کنید
ماده 38
بر اساس ماده ۳۸ قانون تامین اجتماعی از هر صورت وضعیتی که پیمانکار به کارفرما برای انجام پروژه تحویل میدهد باید به میزان ۵ درصد ناخالص کارکرد آن، نزد کارفرما نگه داشته شود.این سپرده به اضافه آخرین قسط پیمانکار نزد کارفرما نگهداری خواهد تا زمانی که پیمانکار به تامین اجتماعی مراجعه نماید و مفاصاحساب او توسط تامین اجتماعی صادر گردد.
میزان حق بیمه قراردادهای پیمانکاری
- میزان حق بیمه قراردادهای پیمانی در کل به میزان ۶٫۶ درصد ناخالص کارکرد است. جزئیات آن به این قرار است : ۱٫۶ درصد پیمانکار و ۵ درصد سهم کارفرما. که از این بابت ۰٫۶ درصد مربوط به بیمه بیکاری خواهد بود.
- حق بیمه قراردادهای مشاوره ایی با بقیه تفاوت دارد و جمعا به میزان ۱۵٫۶% ناخالص کارکرد خواهد بود. که از این میزان ۳٫۶% سهم مشاور و ۱۲% سهم کارفرما خواهد بود. همچنین بیمه بیکاری در این مورد ۱٫۶ درصد است.
- اگر قراردادی که منعقد شده است به این طریق باشد که کارفرما همه مصالح را با هزینه خود تامین کند، حق بیمه بر اساس ۱۵% ناخالص کل قرارداد به اضافه ۱/۹ حق بیمه بیکاری محاسبه میشود.
- اگر قراردادی که منعقد شده است به این طریق باشد که مصالح و دستمزد و ابزار به عهده کارفرما باشد، ۷درصد ناخالص کل به اضافه ۱/۹ حق بیمه بیکاری محاسبه میشود.
حسابداری پیمانکاری از شاخه های تخصصی رشته حسابداریست که بازار کار خوبی برای آن وجود دارد اما حسابداران کمی را به سمت خود جذب می کند. به همین دلیل پیشنهاد ما به افرادی که به تازگی به این تخصص می پیوندند و تمایل دارند درآمد زیادی کسب کنند آموزش در این رشته و جذب پروژه های پیمانکاریست.