ماخذ مالیات چیست

 

 

مبدأ اصلی مالیات ارزش افزوده برای کالاها و خدمات، صورتحساب است. در صورت عدم وجود صورتحساب، مالیات بر اساس ارزش واقعی کالا یا خدمات محاسبه می‌شود. منبع اصلی مالیات واردات کالا، ارزش گمرکی آن است که شامل قیمت خرید، هزینه‌های حمل و نقل، بیمه، حقوق گمرکی و سود بازرگانی می‌شود. برای محاسبه مالیات واردات خدمات، ارزش ریالی معادل با تفاوت واردات خدمات محاسبه می‌شود.

مالیات پرداخت شده توسط مودیان بر اساس صورتحساب‌های صادرشده به آنها، از مالیات کسر و به آنها بازگردانده می‌شود. در نظر داشته باشید که ماشین آلات و تجهیزات خطوط تولید، جزء کالاهای مورد استفاده برای فعالیت های اقتصادی، به حساب می‌آید.

سازمان امور مالیاتی کشور، یک موسسه دولتی است که بر اساس قانون، در برنامه سوم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی تأسیس شده است. این سازمان، زیر نظر وزارت امور اقتصاد و دارایی فعالیت می‌کند و تمامی اختیارات، وظایف، کارکنان، امکانات و تجهیزات وزارت اقتصاد و دارایی که برای معاونت امور مالیاتی، بخش‌ها و حوزه‌های مالیاتی مورد نیاز است، متعلق به این سازمان می‌باشد.

 

مواردی که جزء ماخذ مالیات نمی باشند:

با توجه به این قانون، موارد زیر در ماخذ مالیات مورد توجه قرار نمی گیرند:

  •  تخفیفات اعطایی
  •  مالیاتی که قبلا توسط فروشنده کالا یا خدمات پرداخت شده است.
  •  مالیات های دیگر و غیر مستقیم که در زمان عرضه کالا و خدمات به آن تعلق می گیرد.

 

نرخ مالیات بر ارزش افزوده

 

نرخ مالیات بر ارزش افزوده کالاهای خاص:

میزان مالیات بر ارزش افزوده برای برخی از کالاهای خاص به شرح زیر است:

  • سیگار و سایر محصولات دخانیاتی با نرخ 12% مشمول مالیات بر ارزش افزوده هستند.
  •  سوخت بنزین و سوخت هواپیما با نرخ 20% مشمول مالیات بر ارزش افزوده هستند.

 

مودیانی که مالیات اضافه پرداخت کرده اند:

با توجه به اینکه مودیان ممکن است در هر دوره مالیاتی پرداخت اضافه داشته باشند، مبلغ پرداختی به حساب مالیات دوره های بعدی آنها منظور خواهد شد. همچنین، در صورتی که مودیان خواستار وصول مبلغ پرداخت اضافه شده باشند، این مبلغ از محل وصولی های جاری آنها کسر و به آنها برگردانده خواهد شد.

 

مودیان معاف از مالیات:

اگر مودیان در عرضه کالا و خدمات از مالیات معاف باشند، مالیاتی که برای کالا و خدمات پرداخت شده است تا این لحظه قابل بازگشت نیست.

 

مودیان مشمول و معاف از مالیات:

اگر مودیان همزمان برای عرضه کالا و خدمات، مشمول مالیات و معاف از مالیات باشند، مالیات های پرداخت شده برای کالا و خدمات مشمول مالیات در حساب مالیاتی مودی در نظر گرفته خواهد شد.

 

معافیت مالیاتی

معافیت مالیاتی

 

اضافه دریافتی از مودیان:

در صورتی که مبالغ دریافتی اضافه از مودیان برای مالیات، تا مدت سه ماه از تاریخ درخواست مودی برگردانده نشود، مودی باید به میزان 2% در ماه نسبت به مبلغ مورد استرداد و مدت تاخیر، به صورت جریمه پرداخت کند.

 

مالیات پرداختی شهرداری:

مبالغی که در هنگام خرید کالا و خدمات از شهرداری‌ها و دهیاری‌ها جهت انجام وظایف و خدمات قانونی دریافت می‌شود، بر اساس قوانین و مقررات، قابل استرداد می‌باشد.

 

مودیان مالیاتی کیست:

با توجه به قوانین مالیاتی، هر فردی که موظف به پرداخت مالیات به دولت باشد، به عنوان "مودی مالیاتی" شناخته می‌شود. به عبارتی دیگر، این افراد برای هر نوع فعالیت و معامله‌ای که انجام می‌دهند، بدهی مالیاتی به دولت دارند و می‌بایست آن را پرداخت کنند.

 

 

پیشنهاد می کنیم، مقاله تشکیل پرونده مالیاتی را مطالعه کنید.

>

رمز عبورتان را فراموش کرده‌اید؟

ثبت کلمه عبور خود را فراموش کرده‌اید؟ لطفا شماره همراه یا آدرس ایمیل خودتان را وارد کنید. شما به زودی یک ایمیل یا اس ام اس برای ایجاد کلمه عبور جدید، دریافت خواهید کرد.

بازگشت به بخش ورود

کد دریافتی را وارد نمایید.

بازگشت به بخش ورود

تغییر کلمه عبور

تغییر کلمه عبور

حساب کاربری من

سفارشات

مشاهده سفارش