طرح شاپرک چیست؟ با مهم‌ترین وظایف شاپرک آشنا شوید

طرح شاپرک چیست ؟

 

طرح شاپرک استاندارد‌سازی پرداخت‌های کارتی، کنترل و نظارت متمرکز در شبکه پرداخت‌، بازتوزیع سرمایه‌گذاری‌های انجام شده و هدایت منابع بانک‌ها به سمت امور بهینه ، گسترش بازار کارتی و نظارت بر عملکرد پایانه‌ها را میسر می‌سازد.

در حال حاضر، مدیریت و بهره‌برداری از پایانه‌های فروش‌ عمدتاً توسط شرکت‌های PSP انجام می‌شود که به صورت سنتی از یک سو با بانک‌ها طرف قرارداد بوده و از سوی دیگر، با پذیرندگان پایانه‌های فروش (POS) مرتبط هستند.

 

ما چه زمانی از طرح شاپرک استفاده می‌کنیم؟

تقریبا همیشه! اگر دقت کرده باشید هر بار که خرید اینترنتی انجام می‌دهید در مرحله‌ی آخر به یک درگاه پرداخت منتقل می‌شوید تا بتوانید مبلغ مورد نظر را پرداخت کنید. در این مرحله شما در واقع به سامانه شاپرک متصل می‌شوید و از این طریق پرداخت خود را انجام می‌دهید.

خود درگاه پرداخت می‌تواند متعلق به بانک‌های مختلف باشد اما در ادامه‌ آدرس شما با این عبارت Shaparak.ir مواجه خواهید شد و این یعنی این پرداخت باید نهایتا از این طریق این درگاه انجام شود. طبق قوانین جدید شما باید حتما کارت خود را در طرح شاپرک به ثبت برسانید و به همین جهت ثبت کارت در سامانه شاپرک را در ادامه به شما توضیح می‌دهیم.


هداف اصلی تشکیل طرح شاپرک به شرح ذیل ذکر شده است:

1- کنترل و نظارت در شبکه پرداخت کشور

2- ایجاد ساز و کار یکسان برای فعالیت شرکت‌ها

3- استاندارد سازی خدمات قابل عرضه

4- هدایت به سمت استفاده بهینه از منابع

5- گسترش بازار ابزارهای کارتی

6- افزایش سطح امنیت شبکه

7- مدیریت ریسک

8- افزایش رضایت مصرف کننده

 

می توان از شاپرک به عنوان یک شرکت خصوصی مستقل نام برد که در اسفند سال 89 براساس مصوبه شورای پول و اعتبار شکل گرفت اما مقدمات اجرایی آن از آذرماه سال 90 آغاز شد که در نهایت این شرکت در 10 دی سال گذشته با مشارکت بانک مرکزی و شبکه بانکی تاسیس شدتا نظام پرداخت یکپارچه مبنی بر کارت را در کشور سروسامان دهد.به گفته مدیر طرح شاپرک موضوع فعالیت شاپرک مدیریت یکپارچه شبکه پرداخت کارتی کشور است. این فعالیت متفاوت از نقش سوئیچ ملی شتاب است و موضوع انتقال کارت به کارت از طریق دستگاه های ATM یا شعب بانک و بستر شتاب کماکان وجود دارد.

 

 

 

پیشنهاد می‌شود مقاله مالیات تراکنش بانکی را مطالعه کنید

 

 

 

این شرکت هم همانند دیگر شرکت های خصوصی مجمع برگزار می کند و اعضای هیات مدیره در این مجمع انتخاب و در نهایت مدیرعامل توسط اعضای هیات مدیره انتخاب می شود. بر اساس مجمع برگزار شده جهت انتخاب اعضای هیئت مدیره در مهرماه 91 این شرکت دو تن از اعضای هیئت مدیره از بانک ملت و بانک پارسیان می باشند اصل ایجاد شاپرک کنترل و نظارت بر شرکت های عرضه کننده خدمات پرداخت بوده است. پیش از ایجاد طرح شاپرک تراکنش ها از طریق شرکت های واسطه صورت می گرفت به معنی آنکه یک شرکت میان بانک و مشتریان وجود داشت.

اما در حقیقت شاپرک وارد شده که بتوان نظارت بیشتری بر مدیریت کلان بانک ها داشت. درگذشته مغایرت های زیادی در تراکنش ها اتفاق می افتاد که اکنون نمامی مشکلات گذشته در شاپرک قرار داده شده و سعی بر حل آن گذاشته شده است . این شبکه پردازش تراکنش‌های پذیرفته شده روی پایانه‌های متعلق به شرکت‌های پی‌اس‌پی را انجام داده و و در نهایت با شرکت تولید کننده تراکنش PSP تسویه حساب را انجام خواهد داد.

بنابراین می‌توان گفت، شاپرک همانند شتاب ولی این دفعه برای شرکت‌های PSP فعالیت خواهد کرد.به طور کلی شبکه شاپرک قرار است تراکنش‌های پذیرفته شده روی پایانه‌های متعلق به شرکت‌های پی‌اس‌پی را انجام داده و و در نهایت با شرکت تولید کننده تراکنش PSP تسویه حساب را انجام خواهد داد.

امیداست شما کاربران با اطلاعات و آگاهی  نسبت به طرح شاپرک بتوانید بیشتر با شبکه الکترونیکی معاملات در کشور آشنا شوید.

 

 

چگونه کارت بانکی را در هاب فناوران طرح شاپرک ثبت نام کنیم؟

برای ثبت کارت بانکی خود در سامانه طرح شاپرک باید از یکی از برنامه‌های مورد تأیید این سامانه بهره ببرید و از طریق این برنامه‌ها کارت خود را به ثبت برسانید. برای مشاهده لیست این برنامه‌ها، شما باید پس از ورود به سایت شاپرک به بخش شرکت‌ها و برنامک‌های مجاز بروید و سپس به روی گزینه‌ی برنامک‌های طرح چک کلیک کنید.

در این صفحه نام برنامه‌هایی مثل برنامه آپ، برنامه 724، برنامه تاپ، برنامه سکه و برنامه ایوا به چشم می‌خورد. بنابراین اگر می‌خواهید کارت بانکی خود را در سامانه طرح شاپرک ثبت کنید در مرحله‌ی اول یکی از برنامه‌های گفته شده در بالا را متناسب با سیستم عامل گوشی خود دانلود و نصب کنید. پس چه در پی ثبت کارت در سامانه شاپرک ایوا هستید و چه می‌خواهید که ثبت کارت در سامانه شاپرک آپ را انجام دهید باید در ابتدا این برنامه‌ها را به روی گوشی خود نصب کنید.

>
آموزش صفر تا صد نرم افزار هلو
آموزش انواع ثبت های حسابداری
آموزش کاربرد اکسل در حسابداری
آموزش صفر تا صد نرم افزار رافع
آموزش حسابدار تا مدیر مالی

رمز عبورتان را فراموش کرده‌اید؟

ثبت کلمه عبور خود را فراموش کرده‌اید؟ لطفا شماره همراه یا آدرس ایمیل خودتان را وارد کنید. شما به زودی یک ایمیل یا اس ام اس برای ایجاد کلمه عبور جدید، دریافت خواهید کرد.

بازگشت به بخش ورود

کد دریافتی را وارد نمایید.

بازگشت به بخش ورود

تغییر کلمه عبور

تغییر کلمه عبور

حساب کاربری من

سفارشات

مشاهده سفارش

سبد خرید