اگر فقط چند دقیقه به صفحات استخدامی یک روزنامه نگاه بیاندازید، متوجه می شوید که هنوز هم شرکت ها، ادارات یا سازمان ها به حسابدارانی حرفه ای نیاز دارند. شاید از خودتان سوال کنید که "مگر بازار کار این رشته اشباع نشده؟" در پاسخ به این پرسش باید بگوییم، خیر؛ هنوز هم حسابداری یکی از شغل های مهم و پرطرفدار است. حتی جالب است بدانید که نیاز به یک حسابدار در این روزهایی که اوضاع اقتصادی دچار تغییرو تحولات زیادی می شود، بیشتر حس می شود.
همان طور که می دانید، حسابداری شغلی بسیار حساس و حیاتی است و برای انجام آن به بهترین شکل به یک حسابدار حرفه ای نیاز است؛ فردی که علاوه بر دانش و مهارت درایت کافی نیز داشته باشد تا بتواند در موقعیت های بحرانی به درستی تصمیم بگیرد و شرکت را از سقوط نجات دهد! یک اشتباه کوچک از حسابدار شاید منجر به یک شکست بزرگ و بروز ضررهای مالی زیادی شود، به همین دلیل تمام شرکت ها به دنبال فردی هستند که تمام ویژگی های یک حسابدار حرفه ای را داشته باشد.
حسابدار کیست؟
در تعریف حسابدار باید اینگونه بگوییم: حسابدار کسی است که فرایند کار حسابداری در یک سازمان یا شرکت را به عهده داشته و انجام میدهد. حسابدارها میتوانند یکی از بهترین مشاورین برای مدیرهای سازمانها باشند چون ارزیابی کلیه فعالیتهای مالی، شناسایی نقاط ضعف مالی و البته ارائه بهترین روشهای مدیریت منابع مالی را میتوانند برای بالابردن بهرهوری سازمان توصیه کنند.
به عبارت دیگر یک حسابدار میتواند به تصمیمگیرندگان کسب و کار در خصوص روشهای کاهش هزینه، روشهای افزایش درآمد و البته بیشتر کردن سود مجموعه توصیههای بسیار کاربردی و راهگشا داشته باشد. بهصورت خلاصه وظیفه یک حسابدار شامل سه مرحله میباشد:
- ثبت اطلاعات.
- تجزیه و تحلیل و تهیه گزارش از اطلاعات.
- ارائه گزارش ساده به تصمیمگیرندگان.
ویژگی های تخصصی حسابدار
1.تحصیل در رشته حسابداری:
داشتن تحصیلات دانشگاهی در رشته های حسابداری و بعضا امروزه تحصیلات بنیادین از دوره دبیرستان در حسابداری از اولویت های اصلی شغل حسابداری است. شرکت در دوره های بلند مدت حسابداری همچون دوره های, ACCA CIMA می تواند به شما به عنوان مکمل در ارتقای توانایی هایتان در این زمینه کمک کند.
2.شناخت وظایف متعدد حسابداران:
حسابداران وظایف متعددی را بر عهده دارند .تسلط کامل بر هر کدام از حیطه وظاایف و رعایت کردن فاکتورهای حرفه ای های شغلی در حسابداری می تواند از شما یک حسابدار موفق بسازد.
وظایف متعدد حسابداران شامل 4 حوزه زیر است:
وظایف عادی: در برگیرنده مهارت های دفترداری ابتدایی و حسابداری هزینه است. ثبت درآمدها و هزینه های شرکت و کنترل حساب سود و زیان، حسابداری حقوق و دستمزد و روش محاسبه حقوق پرسنل از این موارد هستند.
وظایف تکنیکی: شامل بودجه بندی و حسابداری مدیریت است. مثل فرآیند شناسایی، اندازهگیری، گردآوری، سنجش، تحلیل، تفسیر و ارائه آن گروه از اطلاعات مالی و سایر اطلاعات کمی و عملکردی، درک روابط محلی و معلولی، تشخیص فعالیتهایی که ارزشافزوده ایجاد نمیکنند یا کارآیی ندارند و..
وظایف ماهرانه: وظایف حسابرسی ، تصمیم گیری و گزارشگری را شامل می شود که مستلزم داشتن فهم عمیق و قدرت بالای تجزیه و تحلیل ترازنامه ها و گزارش های سود و زیان و گردش وجوه نقد است. جمع آوری و تحلیل آمار و ارقام به منظور کنترل هرچه بیشتر عملیات حسابداران و اطمینان از صحت گزارش های ارائه شده توسط تیم حسابداری و ارزیابی سیستم های گزارش مالی شرکت به منظور اطمینان از صحت عملکرد آنها از این دسته وظایف هستند.
وظایف پژوهشی : شامل مهارت های تحلیلی و طراحی سیستم و مشاوره ی حرفه ای مستقل را در بر می گیرد. تجزیه و تحلیل اطلاعات مالی برای تعیین استراتژی های و دستیابی به اهداف مالی مشتری از اصلی ترین وظیفه های پژوهشی است.
به دلیل ماهیت حرفه حسابداری و حساس بودن آن، تاکید اصلی ما این است که اگر در هر یک از 4 وظایف بالا را بر عهده دارید.ابتدا سعی کنید تجارب و تخصص همراه با دانش به روز کسب کنید.
پیشنهاد میشود مقاله مهارتهای مورد نیاز حرفه حسابداری را هم مطالعه کنید
3.انتخاب گرایش مورد علاقه خود:
باید بتوانید ضمن آشنایی کلی با شاخه های مختلف حسابداری، گرایش خود را انتخاب و در آن متخصص شوید و تجارب لازم را کسب کنید. حسابداری انواع مختلفی دارد مانند حسابداری مالی، حسابداری صنعتی، حسابداری دولتی، حسابداری قیمت تمام شده ، حسابداری مدیریت و حسابداری هزینه:
بهتر است حسابدار علاوه بر آشنایی کلی با انواع مختلف، تمرکز خود را روی یک یا دو شاخه حسابداری بگذارد. این تمرکز باعث میشود تجریه بالایی در همان شاخه پیدا کند و به عنوان یک متخصص در آن زمینه شناخته شود.
4. داشتن گواهینامه های مختلف :
داشتن گواهی نامه های حرفه ای مرتبط با اصول و استانداردهای حسابداری، مواردی هستند که رعایت آنها می تواند شما را در ارائه اسناد حسابداری، رسیدگی به اسناد و دفاتر، ارائه اظهارنامه ها، تهیه گزارشات و سایر موارد حسابداری و حسابرسی امور کمک کند.
5.تسلط به نرم افزارها:
تسلط به نرم افزاره تخصصی ای حسابداری و تسلط کامل بر نرم افزارهای آفیس یه ویژه اکسل از اصلی ترین و ابتدایی ترین مهارت های تخصصی حسابداران است.
6.تسلط و آشنایی به قوانین مختلف:
از جمله قوانین مالیاتی، قانون کار و تا مین اجتماعی و قوانین تجاری برای یک حسابدار ضروری است.شما باید بتوانید با دست یابی به روال های قانونی را طی کنند و بر اساس مفاد مشخص شده در این قانون عمل نمایید تا از هرگونه کلاه برداری و مواردی که منجر به ضرر و زیان شرکت و سازمان می شود جلوگیری نمایید.
حسابداری را از کجا شروع کنیم؟
اگر شما هم به این رشته علاقه دارید و در رویاهای تان خود را یک حسابدار خوب می بینید، وقت آن رسیده که این رویا را به واقعیت تبدیل کنید. نیازی نیست راه دوری بروید، می توانید با شرکت در دوره حسابداری تمام آن چیزی که به دنبالش هستید را بدست آورید. موسسه آموزش عالی آزاد فن پردازان به عنوانی یکی از مراکز معتبر آموزش حسابداری، اقدام به برگزاری این دوره کرده و به تمام علاقه مندان به این رشته توصیه می کند که با ثبت نام و شرکت در دوره حسابداری شانس خود را برای ورود به بازار کار آن تا چندین برابر افزایش دهند.
همان طور که در بخش قبل هم به آن اشاره کردیم برای تبدیل شدن به یک حسابدار خوب و حرفه ای نیازی نیست دست به کارهای عجیب بزنید؛ تنها کافیست به خوبی آموزش ببینید تا تمام ویژگی های یک حسابدار خبره را کسب کنید. فراموش نکنید که برای موفق شدن در بازار کار حسابداری و کسب درآمد بیشتر باید تمام این ویژگی ها را داشته باشید. دوره حسابداری موسسه فن پردازان، راهیست تا خود را به حرفه ای بودن نزدیک و نزدیک تر کنید!
آیا درآمد حسابداری بالاست؟
پاسخ ما به این پرسش مثبت است. حسابداری جزو آن رشته های است که سختی های بسیاری دارد. این رشته دارای فرمول های محاسباتی، پیچیدگی های بسیار و شاخه های گوناگون است. وقتی که یک فرد به تحصیل در رشته حسابداری می پردازد به خوبی متوجه نیاز به دقت بالا در این رشته می شود. متوجه می شود که جابجایی اعداد و ارقام چقدر اهمیت دارد و کوچک ترین اشتباه می تواند یک شرکت یا سازمان را متحمل ضرر و زیان کند. به همین دلیل هم حسابداری به دلیل سختی هایی که دارد معمولا دارای درآمد بالایی است. هر چه در زمینه حسابداری حرفه ای تر باشید و تسلط بیشتری در این راستا داشته باشید جایگاه شغلی بهتر و درآمد بیشتری از حسابداری خواهید داشت.
یکی از مهم ترین مزایای حسابداری که این روزها و در شرایط اقتصادی حال حاضر کشور بسیار اهمیت دارد، این است که شما می توانید هم زمان حساب های مالی چندین شرکت را مدیریت نمایید و از هر کدام به درآمد برسید. جالب است بدانید که حتی اگر کارآموز حسابداری باشید، می توانید درخواست حقوق و مزایا کنید و مسئولیت های مهمی را برعهده بگیرید. بر اساس تحقیقاتی که انجام گرفته است، متوسط حقوق حسابداران در دنیا چیزی در حدود 30،000 دلار است. همچنین در صورتی که فرد تجربه ی بیشتری را در این زمینه کسب کند ، می تواند به درآمد های دو برابر و یا بیشتر نیز دست یابد. البته طبیعتا حقوق یک حسابدار به سازمان و یا شرکتی که در آن به انجام وظیفه می پردازد بستگی دارد و همچنین جایگاه شغلی حسابدار نقش تعیین کننده ای در میزان درآمد او خواهد داشت.
همیشه در هنگام انتخاب رشته تحصیلی، اطرافیان به ما یادآور می شوند که علاوه بر در نظر گرفتن علاقه، رشته ای را انتخاب کنیم که بازار کار خوب و پر درآمدی داشته باشد. حسابداری از جمله رشته های تحصیلی است که بازار کارش همیشه داغ است و داغ می ماند. امکان ندارد که نیازمندی های شغلی را مطالعه کنید و چندین مورد حسابداری در آن ها نبینید. بنابراین اگر فردی هستید که حقوق و مزایای شغل آینده تان برایتان اهمیت دارد ولی بنا به هر دلیلی حسابداری بلد نیستید، فرصت را از دست ندهید و در دوره حسابداری موسسه آموزش عالی آزاد فن پردازان شرکت نمایید. حتما نیازی نیست که برای حسابدار شدن رشته حسابداری را انتخاب کرده باشید؛ جای نگرانی نیست و تنها با گذراندن دوره حسابداری به شکل تخصصی و اصولی در موسسه آموزش عالی آزاد فن پردازان می توانید موفق شوید.