مالیات یک هزینه مالی اجباری یا نوعی خراج است که توسط یک سازمان دولتی به منظور تأمین هزینههای مختلف عمومی یا هزینههای دولت، به مالیات دهنده (یک شخص حقیقی یا شخص حقوقی) تحمیل میشود. عدم موفقیت در پرداخت، فرار یا مقاومت در برابر پرداخت مالیات، میتواند طبق قانون مجازات در پی داشته باشد. مالیاتها از مالیاتهای مستقیم یا غیرمستقیم تشکیل شدهاند و ممکن است به صورت پول یا معادل کار آن پرداخت شود. اولین مالیات شناخته شده در حدود سالهای ۳۰۰۰ تا ۲۸۰۰ قبل از میلاد در مصر باستان اخذ گردید.
یک فاز کاملا اشتباه
اشتباه دیگر جایگزینی ایجاد ترس بجای آگاهی دادن است. متاسفانه برخی از حسابداران عمدا یا سهوا اقدام به ایجاد ترس به مودیان میکنند که کاملا غیر حرفه ای و حتی مغایر با عرف جامعه است. یک کارشناس در مالیات به هیچ عنوان نباید به یک مشکل و یا اقدام کوچک دامن بزند و بجای آن می توانند با اشرافیت کامل موضوع را بررسی کنند و اگر در حد راهنمایی توضیح دهند و اگر نکته و چالش مهمی است، عواقب آن را با سند و منبع تشریح نمایند. همه تکلیف مالیاتی دارند منظور از همه افرادی هستندکه در جامعه فعالیت می کنند و معمولا به دو دسته کلی طبقه بندی می شوند:کارمند و مشاغل آزاد! دسته دوم یعنی مشاغل آزاد تلاش می کنند مشکل خود را در این خصوص کم کنند که معمولاً شامل این موارد می باشد: اجرای صحیح تکالیف مالیاتی، برونسپاری اجرا به مشاورین و کارشناسان مالیاتی، استخدام کارشناس مسائل مالیاتی،آموزش کارگاه و دوره مالیاتی و ….. متاسفانه افرادی هم از راهکارهای غیر اخلاقی و غیر قانونی در این راه استفاده می کنند.من در این مقاله به حل مشکل مالیاتی نمی پردازم و قصد دارم یک سری نکات را برای افرادی که در گرفتن ماهی از آب گل آلود مهارت دارند، تشریح کنم.
این مشکلات، نیازی را بین افراد جامعه ایجاد می کند که با دو هدف کلیه امور مالیاتی خود را به فرد کارشناس و خبره در این حوزه واگذار کنند. هدف اول، کاهش جرائم پیش آمده و هدف دوم پیشگیری از وقوع جرائم مالیاتی. متاسفانه برخی از کارشناسان خواسته یا ناخواسته باعث ایجاد رعب و وحشت به منظور جذب پروژه ها می شوند. حال ببینیم این عمل چگونه اتفاق می افتد. کافی است شما در پیامک تبلیغاتی، بروشور و یا مکالمه تلفنی جملات زیر را بکار ببرید، سهوی و یا عمدی اقدام به ایجاد ترس نموده اید.
- آیا میدانید عدم اجرای تکالیف مالیاتی باعث نابودی شما می شود؟
- خودتان را با دستان خودتان از بین نبرید! امور مالیاتی را خودسرانه اجرا نکنید!
- گزارشات فصلی نسخه مودیان را پیچید!
- فکر می کنید می توانید؟ مالیات تمام دارایی شما را از چنگتان در می آورد؟
- با جرائم ارزش افزوده کسب و کارتان با خاک یکسان می شود!
- اگر در این دوره آموزشی شرکت نکنید جرائم مالیاتی شما 10 برابر خواهد شد! تصمیم با خودتان است!
پیشنهاد میشود مقاله اعمال مالیات بهینه را مطالعه کنید
حال آنکه این شعارها در مذاکرات حضوری و الکترونیکی شاخ و برگ پیدا می کنند و وقتی با یک مودی صحبت می شود حاضر است چندین برابر یک حق الزحمه واقعی را پرداخت کند تا زیر بار جرائم باور نکردنی مالیاتی نرود.دوستان عزیزی که وارد حوزه مالیاتی و فرآیند اجرا و مشاوره آن می شوند باید هوشیار باشند و به چند نکته توجه زیادی کنند:
- ارائه آگاهی و کمک را همانند یک مشاور جایگزین ایجاد رعب و وحشت در فرآیند بازاریابی کنند
- از تدریس و آموزش نحوه گمراه کردن ماموران مالیاتی در قبال اخذ مبالغ زیاد خودداری کنند
- سعی کنند با همدردی با ارباب رجوع این قوت قلب را بابت هرگونه کمک بدهند
- واقع گرا باشند مثلا یک مشکل خیلی ساده را به گرز آهنین در مسائل مالیاتی تبدیل نکنند
- قبل از ملاحظه مدارک و اسناد مالیاتی نباید هیچگونه اظهارنظری انجام داد این یعنی حس بی اعتمادی!
- اجرا خوب یعنی دفاع قابل قبول از مودی، این شعار تبلیغاتی باید بکاربسته شود!
- اگر وقت ندارید و کار ارباب رجوع بسیار ناچیز است کار را رد کنید نه اینکه پول وقت را درخواست کنید
طلافروشی در اصفهان
روزی یکی از طلافروشان اصفهانی به دفتر من مراجعه کرد منشی بنده گفتند این آقا آمده و بدون هماهنگی قبلی قصد دارد وارد اتاق شود، با کسب اجازه از میهمان، ایشان وارد دفتر من شدند و بدون سلام و حال و احوال گفتند کمکم کنید! دارم نابود میشوم وقتی با ایشان صحبت کردم و پس از بررسی مدارک، اتفاقات خیلی شدیدی ملاحظه نشد،اظهارنامه ها ، صورت معاملات و ارزش افزوده با کمی مغایرت به حوزه مالیاتی اعلام شده بود ولی اصل نگرانی حبابی بود که در ذهنش ایجاد شده بود و به عرض ایشان رساندم که همکارم این مدارک را بطور کامل ندیده بودند و اگر مشاهده می کردند همین نتیجه گیری حاصل می شد.
متاسفانه در اینجا اشتباه مشاور، ارائه یک پرزنت ترسناک و عبور از تونل وحشت این بنده خدا بود.که تلفنی با همکارم صحبت کردم و قضیه حل شد. اگر مدیران و صاحبان کسب و کارها هم خواننده این مقاله هستند بدانند جرائم مالیاتی تا حد بسیار زیادی قابل بخشش است ولی باید مکاتبات و راهکاری مخصوص به خودش پیاده سازی شود مانند امور قضایی شما نیاز به یک وکیل دارید تا با مطالعه کامل پرونده به شما کمک کند، در ادامه شما هم حق الزحمه او را تمام و کمال پرداخت خواهید کرد.
مراقبت های قبل از سفر
ویژگی خیلی خوب مالیات سازی انجام مراقبت های لازم در راستای عدم مواجه شدن با جریمه مالیاتی است . نمیگوییم جرایم سنگین چون هر نوع جریمه نوعی خسارت در حد خودش محسوب می شود و نمی توان واضح گفت سبک یا سنگین ! نکته مهم نحوه آگاهی دادن است مثلا کنترل خودرو قبل از سفر را می خواهیم توضیح دهیم، می توانیم اینطور بیان کنیم شما قبل از سفر باید موتور، روغن، آب ، لاستیک ها، برق و باطری را کنترل کنید تا از بروز حادثه جلوگیری کنید. روش ترسناک هم اینطور است: بیشتر جنازه های بی سر در حوادث رانندگی بخاطر ترکیدن لاستیک هنگام سفر بوده است. در مالیات هم تصویر سازی لازم است مثلا مغازه ای که فلان قدر مالیات پرداخت نکرده و مثلا ان تومان جریمه ارزش افزوده شده است. ولی باید دید این شخص و این فرد هم دقیقا همان اتفاق برایش می افتد یا نه ایشان اگر یک سری ا نکات را رعایت کند حتی مثلا همین جریمه نصفه و نیمه را هم نمی شد!
من می توانم مالیات ساز شوم؟
شاید این سوال در ذهن شما خواننده عزیز شکل بگیرد که چگونه می توانید مهارت لازم در مالیات سازی را کسب کنید؟ و یا تخصص خود را در این خصوص افزایش دهید و حتی به فکر کسب درآمدهای خیلی خوب باشید؟ ما تمامی تلاش خود را برای بهره برداری علاقمندان از عملیات مالیات سازی بکار می بریم تا مشکلات فعالان اقتصادی کشور کمتر و کمتر شود.