امور مالی و مالیاتی از مهمترین موارد ضروری و قابل رسیدگی برای هر کسب و کاری می باشد و این امور به وسیله مدیر ارشد مالی انجام می شود و مورد بررسی قرار می گیرد. معمولا یک مدیر ارشد مالی باید فعالیت های خود را به صورتی تنطیم کند که بتواند، اهدافی مانند: کسب درآمد بیشتر، افزایش شهرت و محبوبت، به دست آوردن مشتریان بیشتر و داشتن مخاطبان وفادار را عملی کند و آن ها را حفظ کند.
با توجه به تمامی پیشرف های حاصل شده در گذشت زمان در خصوص اطلاعات، ابزارها، روش های انجام کار و … باز هم برای رسیدن به اهداف و آرمان های بسیار سخت و پیچیده به مدیر ارشد مالی نیاز می باشد و این شخص باید بتواند در یک سازمان و یا یک شرکت به عنوان یک فرد با نفوذ، کلیه امور مالی را تحت کنترل خود قرار دهد.
البته توجه داشته باشید که یک مدیر مالی ارشد علاوه بر کنترل، باید برای امور مالی، هزینه ها و رسیدگی به آن ها برنامه ریزی داشته باشد و اگر چنانچه در یک مجموعه هر مدیر قصد داشته باشد که در وضعیت پیشرفته و ارتقاء یافته قرار بگیرد باید به مقام و جایگاه مدیر مالی ارشد توجه داشته باشد.
مهمترین مسئولیتهای مدیر ارشد مالی:
- راهنمایی افرادی که به طور مستقیم به او گزارش میدهند (مدیران و سرپرستان هر بخش)
- اطمینان از شفافیت در رابطه با اولویتها و اهداف عملیاتی سازمان
- پذیرش درخواست سرمایهگذاری (تا اندازهای که اختیارات به او اجازه میدهد)
- مدیریت مالی و بودجهای عملکردهای سازمان
- پذیرش درخواستهای استخدامی و خروجی گروه تحت امر خود
- راهنمایی در شناخت استعدادها و فرآیندهای توسعهای گروهها
- اطمینان از همکاری و همافزایی میان گروهها
- تعامل با دیگر مدیران ارشد در خصوص گزارشدهی گروهها
- همکاری با دیگر مدیران ارشد در خصوص توسعه استراتژی و برنامهریزی برای اجرای برنامههای کلان
- تسهیل برنامههای تحقق اهداف برای بهبود عملکرد سازمان
وظایف مدیر ارشد مالی
اعتبار و اهمیت تحلیل های یک مدیر ارشد مالی:
یکی از قابلیتهای بارز و بسیار مهم یک مدیر مالی برجسته، توانایی تحلیل و مدیریت در این سمت است. همچنین، این فرد باید دارای توانایی بسیار بالایی در تحلیل و پیشبینی باشد و این توانایی را از طریق تجربه و فعالیتهای مختلف به دست آورده باشد.
جایگاه مدیر ارشد مالی در شرکت ها و موسسات :
وجود جایگاه مدیر ارشد مالی در شرکت ها و موسسات اثرات بسیار مثبتی را برای کسب و کار به ارمغان میآورد. مدیر ارشد به عنوان یک بزرگتر در کنار گروههایی که به سرعت در حال رشد هستند، حضور پیدا میکند و با ارائه راهنماییهایی دقیق و راهکارهایی بسیار پخته، مدیران را در جهت حرکت صحیح یاری مینماید.
او میتواند به دنبال اهداف از پیش تعیین شده برای شرکت ها و موسسات باشد یا اینکه برنامههای توسعه کسب و کار را پیش ببرد. نکتهای که باید مد نظر قرار گیرد این است که باید تمایزی مشخص میان جایگاه شغلی مدیر و مدیر ارشد وجود داشته باشد. مدیر ارشد باید از مدیران در برابر وظایف گسترده و سنگینشان حمایت نماید.
کسب و کار حرفه ای با مدیر ارشد مالی:
اگر کسب و کارهایی به دنبال به دست آوردن عنوان حرفهای در نظر مخاطبان هستند، باید به این نکته توجه کنند که برای اینکه این هدف برآورده شود، نیاز به همکاری با یک مدیر ارشد مالی دارند.
مدیر ارشد مالی باید تواناییهای مدیریتی و رهبری لازم برای فراهم کردن زمینههای لازم برای دستیابی به اهداف مورد نظر را داشته باشد. برای این منظور، باید دانش، تجربه و مهارتهای لازم در زمینه مالی را به خود اختصاص داده و برای رسیدن به اهداف مشتریان، اقداماتی را به عمل بیاورد.
همکاری با مدیر ارشد مالی
ضرورت همکاری با مدیر ارشد مالی:
ضرورت همکاری و استخدام مدیر ارشد مالی مسئله ای است که امروزه در اکثر شرکت های مهم و سازمان ها به آن توجه می شود و اگر شما به عنوان یک حسابرس یا تحلیلگر مالی و مالیاتی به این موضوع توجه داشته باشید و به فکر توسعه ی مهارت هایتان باشید، قطعا از جایگاه شغلی برتری بهره مند خواهید شد. از این رو به منظور ترویج مهارت های اثر بخش، حرکت در مسیر حرفه ای گرایی و افزایش قدرت تحلیل و مدیریت متخصصان، شرکت اقتصاد قرن در حوزه ی آموزش CFO نیز فعال شده است و پذیرای آن دسته از کسانی خواهد بود که علاقمند به کار در جایگاه یک مدیر ارشد مالی هستند.
کارهایی که یک مدیر مالی انجام می دهد:
مدیر مالی به عنوان یکی از اعضای مدیریت یک شرکت، وظایف گوناگونی بر عهده دارد. این وظایف شامل موارد زیر میشوند:
- برنامهریزی مالی: برنامهریزی و مدیریت بودجه، برنامههای سرمایهگذاری، تخصیص منابع مالی و ارزیابی وضعیت مالی شرکت.
- گزارشدهی مالی: تهیه و تنظیم گزارشات مالی به منظور نمایش عملکرد مالی شرکت به مدیران و سایر ذینفعان.
- تحلیل مالی: تحلیل و ارزیابی عملکرد مالی شرکت، بررسی نقاط قوت و ضعف مالی، تعیین ریسکهای مالی و تدوین راهکارهای مناسب.
- مدیریت مالیات: مدیریت و پرداخت مالیاتهای مربوط به شرکت، ارزیابی تاثیرات مالیاتی بر عملکرد مالی و ایجاد راهکارهایی برای کاهش مالیات.
- مدیریت نقدینگی: مدیریت جریان و سرمایههای نقدی شرکت به منظور حفظ تعادل نقدینگی و افزایش راندمان سرمایهگذاری.
- ارتباط با بانکها و موسسات مالی: برقراری و مدیریت ارتباط با بانکها، موسسات مالی و سایر شرکای تجاری به منظور ایجاد همکاریهای مالی و سرمایهگذاری.
- مدیریت سرمایه: بررسی و تحلیل مشکلات سرمایهای شرکت و تعیین راهکارهای مناسب برای بهبود عملکرد مالی و افزایش سرمایهگذاری.